LogoArt yhdistää taide- ja logoterapian

Marianne da Silva Prado yhdisti logoterapian (tarkoituksen ja toivon terapia) taideterapiaan, ja näin syntyi LogoArt-taideterapia. Siinä logoterapeuttinen keskustelu ja ohjaus tapahtuu rinnakkain luovan työskentelyn kanssa. Ihmisen omat parantavat voimat aktivoituvat taiteellisten toimintojen kautta. Taideterapian avulla on mahdollisuus saada muoto monenlaisille tunteille. LogoArt on tavoitteellista työskentelyä, mutta asiat kohdataan turvallisesti omaan tahtiin ohjaajan kanssa.

LogoArt-taideterapiassa on tärkeintä tekemisen kautta tapahtuva asioiden prosessointi, ei taiteellinen lopputulos.

 

Taideterapiasta voi saada apua mm. seuraaviin asioihin:

 

Stressi, ahdistus

Stressi tulee siitä, että vaatimukset ovat suuremmat kuin mahdollisuudet vastata vaatimuksiin tai uhka ettei selviydy. Sopiva määrä stressiä on hyväksi, mutta jatkuva kohtuuttomien vaatimusten kanssa painiminen kuluttaa ihmistä. Nurkkaan ajettuna koemme ahdistusta, emme voi paeta. Silloin on punninnan paikka, mitä pitäisi tehdä. Tilanteen jatkuessa kohtuuttomana, ihminen menee entistä huonompaan jamaan. Silloin olisi hyvä puhaltaa peli poikki…pysähtyä ja miettiä, mitä minun elämässäni on tärkeää.

Keskittymisvaikeudet

Pirstaleinen maailma, vaatimukset monelle taholle, aiheuttavat rauhattomuutta ja on vaikea keskittyä. Tuleeko tunne, että lukuisat asiat päivän mittaan pirstovat keskittymisen? Ei voi keskittyä kohta mihinkään.

Ihmissuhdehaasteet

Voinko muuttaa toista ihmistä, hänen käyttäytymistään? Se on vaikeaa. Helpompaa on muuttaa omaa käytöstä. LogoArt-työskentelyssä, maalauksessa haetaan tasapainoa värien suhteen. Monelle se merkitsee havahtumista myös oman elämän kohdalla. Kenties voisin asennoitua toisin.

Uusi elämäntilanne

Sinulla on tapahtunut suuri muutos elämässäsi. Läheinen on saattanut menehtyä, olet kokenut avioeron tai olet menettänyt työpaikkasi. Voit olla myös jonkin muunlaisen elämässä tapahtuneen suuren asian edessä, etkä tiedä miten edetä. Silloin olisi hyvä pysähtyä.

Jaksaminen

Kiire, nopeammin, tehokkaammin. Tämän päivän haasteet tuntuvat vain kasvavan entisestään. Jaksanko oravanpyörässä ja kuinka kauan? On uupunut olo, miten jaksan huomenna?

Tunteiden käsittely

”Itkupilli!” ”Mies ei itke!” ”Itku pitkästä ilosta.” ”Jo on imellyspussi leuan alla.” ”Mies se tulee räkänokastakin, mutta ei turhan naurajasta.” Onko tuttuja sanontoja? Jos tunteet eivät saa näkyä, ne menevät piiloon. Ne ovat siellä piilossa, kehossa ja muistuttavat olemassaolollaan.

Omannäköisen elämän löytyminen

Oletko kysynyt itseltäsi koskaan mitä oikeastaan haluaisit elämältäsi? Tyydyttääkö nykyinen työ, asuminen tai elämäntilanteesi missä elät?

Henkinen kasvu

Oletko sinä sinut itsesi kanssa? Saako toisen ihmisen kommentti sinut pois tolaltaan? Asettaako joku ulkopuolinen sinulle vaatimuksia? Mitä sinä haluat elämältäsi? Voisiko edes hetkeksi hellittää?

LogoArt-maalaus

Yksilö-, pari-ja ryhmäohjaus:

Aluksi keskitetään ajatukset muotopiirustuksen sekä muiden keskittymistekniikoiden avulla. Sen jälkeen maalataan vapaita töitä, jotta tekniikka tulee tutuksi. Edetään annetun aiheen mukaan. Mukaan voidaan ottaa kirjallista tuottamista, liikuntaa ja mielikuvaharjoituksia.

Yksilöohjaus
65e/ tunti
80e/ 1,5 tuntia

Parityöskentely
90e/ tunti
120e/ 1,5 tuntia

 

Kysy myös yksilöllisesti räätälöityjä paketteja.


Maalaus sininen

Märkää märälle -maalaus

Tekniikkana voidaan käyttää myös märkää märälle.

Savi

Savesta muotoilu

Tekniikkana voidaan käyttää myös savesta muotoilua.

Kuultomaalaus

Kuultomaalaus

Tekniikkana voidaan käyttää myös kuultomaalausta.

Muotopiirustus

Muotopiirustus

Tekniikkana voidaan käyttää myös muotopiirustusta.

Kuivamaalaus

Kuivamaalaus

Tekniikkana voidaan käyttää myös kuivamaalausta.