On tehty tutkimuksia, että ihmiset ja eläimet kommunikoivat telepattisesti toisten eläinten ja ihmisten kanssa. Eläinten kommunikointi tapahtuu äänien, eleiden, ilmeiden, hajun tai tuntoaistin avulla. Ihmisillä on telepaattinen kyky syntyessään, mutta sen käyttö vähenee nykyään, koska kommunikointia tuetaan vain äänen ja kirjoitetun tekstin muodossa. Telepaattinen kyky kommunikoida voidaan ottaa jälleen käyttöön harjoitusten avulla.

Telepaattinen kyky kommunikoida tulee eläimillä esille mm. seuraavasti: ihminen vain ajattelee lähteä koiran kanssa lenkille, niin koira on jo valmiina ulko-ovella odottamassa uloslähtöä. Koira tai kissa alkaa käyttäytyä kotona niin, että se odottaa omistajan tulevan kotiin. Tällaista tapahtuu aivan epäsäännöllistä työtä tekevän omistajan eläimen käytöksessä. Kotona olevat perheenjäsenet tietävät eläimen käytöksestä, milloin työstä tulija on lähtenyt kotimatkalle. Jos työstä tulija päättääkin poiketa ostoksille kesken kotimatkan, eläin luopuu hetkeksi odottavasta käytöksestään ja alkaa odottaa taas omistajan saapumista, kun kotimatka jatkuu. Omistajan ei tarvitse kuin vain ajatella viedä eläin lääkäriin, niin eläin on mennyt piiloon. Se on lukenut omistajan ajatukset vastenmielisestä eläinlääkärikäynnistä.

Telepatia eläimen kanssa on kaksisuuntainen keskustelu ajatusten, kuvien, tuntemusten, sanojen tai tunteiden kautta. Eläimellä on vapaa tahto kommunikoida tai kieltäytyä siitä, jos niin haluaa.

Eläinkommunikoinnissa ei harjoiteta mielenhallintaa tai ennustamista. Eläinkommunikoija ei tee diagnooseja eikä kouluta eläintä. Kommunikointi eläimen kanssa ei pakota eläintä käyttäytymään ihmisen toivomalla tavalla.

Ihmiset haluavat tietää, mitä eläimelle kuuluu, miten se kokee nykyisen elämänsä omistajansa luona. Syy eläimen käytökselle voi selvitä, kun eläin itse siitä kertoo. Fyysisestä voinnista voidaan saada tietoa ns. Body-scannauksen avulla. Siten omistajan on helpompi kohdistaa huolenpitoa sille alueelle, missä tuntuu olevan jotain huolenaihetta.

Eläinkommunikoinnista voi olla apua ympäristömuutostilanteissa. Voidaan ennalta ehkäistä eläimen ei-toivottua käytöstä niissä tilanteissa ja auttaa sitä sopeutumaan uuteen tilanteeseen.

Eläinkommunikoija auttaa syventämään ihmisen ja eläimen välistä yhteyttä. Kommunikointi on aina eläimelle myönteinen ja eläintä kunnioittava kokemus.

Eläinkommunikointia voidaan käyttää myös eksyneiden eläinten hakutilanteissa tai saada tietoa edesmenneen eläimen tilanteesta.