Kyproksen Limassol

Saavuimme keskiviikkona iltapäivällä puoli neljän aikoihin Larnacan kentälle. Sieltä meitä oli tullut taksimies hakemaan oikein tilataksilla. Olihan siihen hyvä syykin: meillä oli seitsemän matkalaukkua ja mukanamme matkustavalla kanttorilla kolme. Kanttori oli ystävällisesti tilannut tuon taksin, koska hänellä on kahden vuoden kokemus paikasta ja monia yhteyksiä tänne. Todella helteinen ilmanala tuntui heti astuttuamme ulos lentokenttärakennuksesta. Lämpöä oli noin 30 astetta. Vajaan tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme perille asuinhuoneistojen pihaan. Kanttori tervehti heti pihalla tuttua naapuria, joka oli saapunut Suomesta muutama päivä aikaisemmin tänne viettämään talvikautta. Kanttori lähti taksilla jatkamaan matkaa omalle asunnolleen ja me jäimme naapurin hoiviin. Hän lähti ystävällisesti opastamaan meitä ruokakauppoihin. Menimme ensi 24 tuntia vuorokaudessa auki olevaan leipomoon, josta ostimme leivän ja siemennäkkäriä. Sen jälkeen tavallisempaan elintarvikekauppaan. Astuessamme kaupasta ulos oli tullut pimeä.

Sisälläkin on aika tukalaa, mutta onneksi jokaisessa huoneessa on ilmastointilaite. Ensimmäisenä aamuna pulahdin huoneiston vieressä olevaan vilvoittavaan uima-altaaseen. Ah, miten ylellistä minulle uimahullulle! Myöhemmin iltapäivällä sain uida naapurin kanssa lämpimässä Välimeressä. Todella hoivaava kokemus! Saimme istua iltaa naapurien kodissa, myös kanttori oli mukana. Nämä kirkon työntekijät, pappismieheni ja kanttori sekä vapaaehtoistyöntekijä saivat suunnitella tulevaa kautta.

Aiomme vuokrata auton kanttorin kanssa yhteisesti. Täällä on vasemmanpuoleinen liikenne (hups!). Voi mennä aivot ensin solmuun, kun miettii ajokaistoja ja kääntymisiä. Mutta totutusta poikkeaminen ei ole pahaksi, meidän pitäisikin ”pöllyyttää” aivoja välillä ja tehdä asioita toisin.

Olen nauttinut (ja ehtinyt jo huokaillakin) lämmöstä täällä sekä kauniisti kukkivista puista. Pensasaidat on leikattu taitavasti. Taivas on yleensä pilvetön. Eilen tuli aivan pienen pientä vesipisaraa käsivarsille hetken aikaa.

 

 


Kirjoittaja